Potpisani ugovori u okviru sufinansiranja projekata zapošljavanja boračkih kategorija

U Vladi Federacije BiH jučer su potpisani ugovori u okviru druge faze sufinansiranja projekata zapošljavanja boračkih kategorija kroz boračke zadruge, finansiranog iz Budžeta FBiH putem Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

“Ugovore je s 21 pojedincem i boračkom zadrugom, u ukupnom iznosu od 220.000 KM, potpisao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević. Time je vrijednost projekta u obje faze dostigla ukupno 811.000 KM. Ugovori su potpisani s pojedincima i boračkim registrovanim u oblastima poljoprivrede, stočarstva, voćarstva, zanatstva i proizvodnje. Komisija za raspodjelu sredstava je cijenila projekte po mogućnosti dugoročnog zapošljavanja boračkih kategorija i članova njihovih porodica. Očekuje se da će u ovom ciklusu biti zaposleno 20 pripadnika boračkih kategorija”, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Ministar Bukvarević je istakao važnost zapošljavanja i samozapošljavanja boračkih kategorija, posebno kroz boračke zadruge. Kazao je da će resorno federalno ministarstvo istrajati na ovakvim i sličnim projektima, kako bi bio poboljšan status boračkih kategorija i kako bi borci mogli svojim radom obezbijediti egzistenciju porodicama.

(Izvor: Inreformator.ba/Foto: Vlada FBiH)

Komentari