Union banka s najmlađima obilježila Svjetski dan štednje

Obilježavajući Svjetski dan štednje, 31. oktobar, Union banka je i ove godine otvorila svoja vrata za najmlađe, kojima je kroz zabavne priče i igru, prilagođene njihovom uzrastu, predstavljena dobra strana štednje.

U sjedištu Union banke 20-ak mališana iz vrtića “Vogošća” družili su se, igrali i pričali s uposlenicima banke o tome šta je štednja, kako oni štede i zašto je važno štedjeti od malih nogu.

Djeca su imala priliku uživati u kratkom obilasku Banke, upoznati se o bankarskom poslu, a najviše je razgovarano o odgovornom odnosu prema novcu.

Mališani su uposlenicima Union banke poklonili svoje crteže o temi štednje, a njihov trud nagrađen je poklon paketima sa slatkišima.

“Djetinjstvo je najpogodnije doba za razvijanje pozitivnih navika kod djece, kao što je štednja. Zbog toga nam je izuzetno drago da već tradicionalno 31. oktobar, Svjetski dan štednje, obilježavamo s najmlađima koji na vrlo zabavan način uče šta znači biti finansijski odgovoran, te šta sve štednja omogućava” saopćeno je iz Union banke.

(Izvor: Fena)

Komentari