Sarajevo Wine Weekend – Art of Wine 2016: Gosti guštali uz dobra vina i Sarajevski kiseljak

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak već odavno ima svoje mjesto uz dobra vina i kvalitetnu trpezu, pa tako ništa drugačije nije bilo ni na završenom ovogodišnjem događaju Sarajevo Wine Weekend – Art of Wine 2016.

Kao oficijelna voda Sarajevo Wine Weekenda, Sarajevski kiseljak je potvrdio da je idealno i neizostavno piće svakog događaja koji prezentira zanimljiva gastro i vinska iskustva.

Mnogobrojni posjetitelji, među kojima i poznata bh. lica isprobavali su ponudu 55 vinara, vinarija i gastro izlagača. Cijeli ovaj doživljaj nadopunjavalo je osvježenje uz Sarajevski kiseljak, a tražila se i čaša više za gemišt.

– Drugu godinu sam na Sajmu, i moram primjetiti da je ove godine sve to dignuto na nivo više. Dosta toga sam probala i zaista uživam u vinu, ali i dobrom gemištu. Jaka vina volim ublažiti s kiselom, pa tako dobijem pravo fino i lagano piće. Posebno volim gemišt sa Sarajevskim kiseljakom iz staklene boce, jer me podsjeća na porodična okupljanja i novogodišnje praznike gdje je neizostavan kada uživamo u bogatoj trpezi i dobrom gemištu – podijelila je svoje dojmove i iskustvo posjetiteljka Nina.

Gužve pred stolovima izlagača i dobra atmosfera dokaz su da je Sarajevo Wine Weekend događaj koji zaljubljenici u vino i dobru kuhinju ne propuštaju posjetiti sve ove godine.

(Izvor: Inreformator.ba)

Komentari