Ilijaš: Uskoro izgradnja 63 stambena objekta

Apartmansko naselja “Gornji Kadarići“ ukupne površine 6,7 hektara, trebalo bi se uskoro početi graditi, saopštili su iz Općine Ilijaš. Kompleks sa 63 stambena objekta sa suterenom, prizemljem i jednim spratom, sportsko-rekreacionog centra, vjerskog objekta i objekta društvene infrastrukture predviđeno je regulacionim planom.
“Do sada su na ovom području urađene geodetske podloge i izrađen Elaborat o inžinjersko-geodetskim karakteristikama terena. Sva dokumentacija je dostavljena Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, a odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana ‘Gornji Kadarići’ je donijelo Općinsko vijeće Ilijaš na februarskoj sjednici”, kazala je pomoćnica načelnika Općine Ilijaš Meliha Avdibegović.
Cilj izrade regulacionih planova je urbano uređenje prostora i stvaranje najboljih optimalnih rješenja za predmetnu lokaciju.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Općine Ilijaš, Zavoda za planiranje razvoja KS, predstavnici Investitora “Union Real Estate Company” d.o.o. Sarajevo i predstavnici JKP “Vodostan” Ilijaš, najviše je bilo riječi o rješavanju parking prostora, rješavanju saobraćajnice kroz naselje, pitanjima vodosnabdijevanja i rješavanju odvoda otpadnih voda.

Nakon usvajanja Nacrta regulacionog plana uslijedit će i Javna rasprava u kojoj mogu učestvovati svi zainteresirani građani.
Piše: Jasmina Ovčin

Komentari