Vučić: Srbija će nastaviti sprovoditi dogovoreni program reformi

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zadovoljan je pozitivnom ocjenom šeste revizije aranžmana iz predostrožnosti koju je Međunarodni monetarni fond (MMF) zaključio sa Srbijom.

Vučić je rekao da je očekivao takvu ocjenu, te poručio da će Srbija nastaviti da sprovodi dogovoreni program reformi, prenose beogradski mediji.

Izvršni direktori MMF-a potvrdili su pozitivnu ocjenu šeste revizije aranžmana iz predostrožnosti koju je ta institucija zaključila sa Srbijom u februaru 2015. godine, uz ocjenu da je Srbija primjetno popravila poslovno okruženje.

Zamjenik direktora MMF-a Tao Zeng izjavio je da aranžman koji je Fond zaključio sa Srbijom donosi rezultate, da ekonomija nastavlja da jača, da je zaposlenost u porastu, da inflacija ostaje pod kontrolom, a javni dug je počeo da opada.

Srbija je stendbaj aranžman iz predostrožnosti, vrijedan oko 1,2 milijarde eura, zaključila sa MMF-om u februaru 2015. godine, a kompletiranjem šeste revizije stavljeno joj je na raspolaganje oko 850 miliona eura.

Vlast u Srbiji više puta se izjasnila da ne želi da povlači taj novac, te da aranžman po njihovom izboru treba da bude iz predostrožnosti.

(Izvor: Srna/Foto: AA)

Komentari