Turska: Poginulo 13, ranjeno 48 vojnika

Najmanje 13 turskih vojnika je poginulo, a 48 ih je ranjeno u jutrošnjem bombaškom napadu u turskom gradu Kayseriju, u centralnoj Turskoj, potvrđeno je iz turskog Generalštaba (TSK), prenosi Anadolu Agency (AA).

“U napadu automobilom bombom, do koje je došlo oko 8.45 sati po lokalnom vremenu, na vozilo u kojem su se nalazili vojnici koji su krenuli u grad na dopust, poginulo je najmanje 13, a ranjeno 48 vojnika”, navedeno je u saopćenju Generalštaba vojske Republike Turske, gdje se navodi kako postoji mogućnost da među ranjenima ima i civila.

Također, u saopćenju iz TSK osuđen je ovaj podli napad, porodicama poginulim upućene su poruke saučešća, a ranjenima želja za brzi oporavak.

Guverner Kayserija Suleyman Kamci, koji je stigao na mjesto eksplozije u blizini Univerziteta Erciyes, kazao je kako je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu.

“Bombaš samoubica nalazio se u civilnom automobilu napunjenom eksplozivom i aktivirao ga. Jako smo žalosni, jer su u napadu poginuli i ranjeni naši vojnici”, kazao je Camci.

Podsjetimo da je ovo drugi bombaški napad koji je potresao Tursku u posljednjih sedam dana, nakon što su u subotu, 10. decembra, teroristi PKK izveli teroristički napad u blizini stadiona Vodafone Arena u Istanbulu. Tom prilikom poginule su 44 osobe, a ranjeno oko 150.

(Izvor: AA)

Komentari