Ambasador BiH za Ukrajinu predao akreditivna pisma

Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Ukrajinu sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Dragičević predao je 20. decembra akreditivna pisma predsjedniku Republike Ukrajine Petrou Porošenku.

Nakon ceremonije postrojavanja počasne garde i predaje akreditivnih pisama, ambasador Dragičević razgovarao je s predsjednikom Porošenkom o odnosima dviju zemalja, u prisustvu ministra vanjskih poslova Ukrajine Pavla Klimkina i zamjenika ministra vanjskih poslova Vadima Prištaikua.

Dragičević je u svom obraćanju istakao važnost dobrih međusobnih bilateralnih odnosa i potrebu boljeg razvoja političkih, ekonomskih i privrednih odnosa.

Naglasio je da je njegova dužnost da štiti interese svoje zemlje i njenih građana, ali da će u isto vrijeme nastojati da bude dobar tumač interesa Republike Ukrajine u BiH. Također je zahvalio Porošenku na dobrodošlici i povjerenju sa kojim je primljen.

Porošenko je Dragičeviću poželio uspjeh u radu i uputio zvanični poziv Predsjedništvu BiH da posjeti Ukrajinu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Izvor: Fena/Foto: MVPBiH)

Komentari