FOTO: Mjuzikl “La La Land” osvojio rekordnih sedam Zlatnih globusa

Mjuzikl “La La Land” osvojio je čak sedam nagrada na ceremoniji dodjele Zlatni globus, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sinoć održanoj manifestaciji u Los Angelesu mjuzikl reditelja Damiena Chazellea osvojio je sedam nagrada postavivši rekord u nagradama Zlatnog globusa za jedan film.

“La La Land” dobio je nagradu za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg redatelja, najbolju muziku i najbolju originalnu pjesmu, a glavni glumci u filmu Emma Stone i Ryan Gosling nagrađeni su nagradom za najbolju glumicu i najboljeg glumca.

Nagrade u kategorijama najbolji film na stranom jeziku i animirani film osvojili su filmovi “Elle” i “Zootopia”.

Za najboljeg glumca u drami proglašen je Casey Affleck za film “Manchester pored mora”, a nagradu za najbolju glumicu u drami dobila je Isabelle Huppert za ulogu u filmu “Elle”.

Dodijeljene su i nagrade za najbolju dramsku seriju (“The Crown), humoristički serijal (“Atlanta”), mini serija (“The People v. OJ Simpson: American Crime Story”), najbolji glumac u komediji (Donald Glover), najbolja glumica u komediji (Tracee Ellis Ross), najbolji glumac u mini seriji (Tom Hiddleston), najbolja glumica u mini seriji (Sara Paulson), najbolji sporedni glumac (Hugh Laurie) i njbolja sporedna glumica (Olivia Colman).

Osmostruka dobitnica Zlatnog globusa, američka glumica Meryl Streep dobila je nagradu za životno djelo “Cecil B. DeMille”.

Zlatni globus dodjeljuje se u oblasti filma i televizije od 1944. godine i smatra se drugom najznačajnijom filmskom nagradom, nakon Oskara. Mnogi kritičari smatraju kako je upravo Zlatni globus najbolji pokazatelj koji će filmovi i glumci biti nagrađeni Oskarom.

(Izvor: AA/Foto: Reuters)

Komentari