Snijeg u Beogradu, na Dunavu i Savi obustavljen saobraćaj

U glavnom gradu Srbije od jutros pada snijeg, a to je prvi put ove zime da se Beograd zabijelio, javlja Anadolu Agency.

Glavne gradske ulice su očišćene, kao i sva stajališta javnog prevoza na većini lokacija, staze i trotoari, ali i stepeništa iz prve kategorije održavanja.

Svi putevi su prohodni, ali je na Dunavu i Savi obustavljen saobraćaj.

Prema najavama nadležnih organa, ukoliko ostanu niske temperature, postoji mogućnost da u Srbiji bude proglašena i odbrana od leda na rekama, a da na Dunavu i Savi budu angažovani ledolomci.

Zbog snijega, do danas produžen je i zimski raspust u školama u Srbiji, a odluka o tome da li će đaci od sutra ponovo krenuti u škole biće donijeta u toku dana.

Poslije podne se u glavnom gradu Srbije očekuje razvedravanje.

Železnički i avio saobraćaj funkcionišu bez problema, a na važnijim magistralnim i regionalnim putevima u nižim predjelima Srbije saobraćaj se odvija otežano i bez zastoja.

Međutim, zbog niskih temperatura, poledice, slabe vidljivosti, jakog vjetra i snežnih nanosa može doći do zastoja i obustava saobraćaja na dionicama državnih puteva prvog i drugog reda, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog zimskih uslova i neprohodnosti puteva, proglašena je vanredna situacija u Aleksincu, Sjenici, Blacu, Medveđi, Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Novoj Varoši, Tutinu i Vranju.

Nadležne službe su navele da se radi na raščišćavanju puteva trećeg i četvrtog prioriteta do mjesta koja su bila odsječena.

(Izvor: AA)

Komentari