Erdogan primio djevojčicu iz Sirije i njenu porodicu

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan upriličio je prijem za djevojčicu iz Sirije Gozyasi i njenu porodicu, javlja Anadolu Agency (AA).

Gozyasin otac Mamun Halit Nasir (27) u napadu barel bombom režimskih snaga u sirijskom gradu Idlibu izgubio je obje noge, prste desne ruke, sluh i vid. Riječi njegove kćerke Gozyasi da “njene oči daju ocu da je vidi” izazvale su emocije kod javnosti.

Fotografija fotoreportera AA Cema Gence na kojoj su prikazana djevojčica i njen otac nakon što mu je ukazana pomoć, u kategoriji “Život” izabrana je za fotografiju godine Anadolu Agency (AA).

Erdogan i njegova supruga Emine upriličili su prijem i za Mamuna Halita Nasira i njegovu drugu kćerku Sidre. Predsjednik Turske tom prilikom djevojčici Gozyasi pokazao je fotografiju nje i njenog oca koja je dio Godišnjaka AA za 2016. godinu.

Gozyasi je rekla kako je željela da i Sidre dođe jer se zajedno igraju.

Otac Nasir rekao je kako ima i sina Muhammeda od devet godina,

Muhammed ide u osnovnu školu, a Gozyasi pohađa predškolsku nastavu. Sidre u osnovnoj školi uči samo turski jezik jer se brine o bratu i sestri.

Upravo turski predsjednik tokom glasovanja za fotografiju godine izabrao je njihovu fotografiju, zbog čega je djevojčica bila veoma sretna te izrazila želju da upozna Erdogana.

“Vidio je fotografiju mene i mog oca, sretni smo zbog toga. Volim ga, željela bih ga upoznati. On nam je omogućio da budemo u Turskoj. Nadam se da ću ga jednog dana upoznati”, rekla je tada djevojčica čija se želja i ostvarila.

(Izvor: AA)

Komentari