IUS najbolji privatni i drugorangirani univerzitet u BiH

Prema posljednjem izvještaju Webometrics-a, objavljenom 31. januara 2017. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) dospio je na drugo mjesto na rang listi najboljih univerziteta u državi, javlja Anadolu Agency (AA).

U selekciji je učestvovalo 77 bosanskohercegovačkih univerziteta.

IUS je drugu godinu zaredom proglašen kao najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini, na osnovu kvaliteta, aktivnosti i opredijeljenosti za visoke standarde u obrazovanju.

U proteklih 13 godina, ova visokoobrazovna institucija nudi kvalitetno obrazovanje domaćim i stranim studentima na sva tri ciklusa studija, što je dokazao i ovaj izvještaj.

Univerzitet se razvijao vrlo intenzivno i među prvima je u BiH nastavu prilagodio evropskim standardima. Tokom dodiplomskog i postdiplomskog studija, studentima se nudi intelektualni ambijent na 21 studijskom programu u okviru pet fakulteta.

IUS nastoji postati glavni univerzitetski centar na Balkanu, koji će povezivati Istok i Zapad, te i istraživački centar čiji studenti će biti konkurentni na domaćem i međunarodnom tržištu rada, te postati sposobne vođe socio-ekonomskog razvoja društva, saopćeno je iz IUS-a.

(Izvor: AA)

Komentari