Snježno nevrijeme od Washingtona do New Yorka i Bostona

Velika zimska oluja prijeti da početkom sedmice donese obilni snijeg i snažne vjetrove, te da omete kopneni i zračni saobraćaj od Washingtona do New Yorka i Bostona.

Oluja će nastaviti da se kreće prema srednjem zapadu Sjedinjenih Država u ponedjeljak.

Oluja će naglo dobiti na snazi i kretat će se nekoliko stotina kilometara duž istočne obale SAD-a od ponedjeljka navečer do utorka navečer, a za brojne regije na sjeveroistoku to će biti najveća i najteža zimska oluja u ovoj godini.

Trenutno se olujni talas kreće od sjeverne Virginije do sjevernog Marylanda, centralne i istočne Pennsylvanije, sjevernog New Yerseya i jugoistoka države New York, dok će velike dijelove države New England zahvatiti obilni snijeg.

Snježne padavine očekuju se također i u regiji od zapadnih predgrađa Philadelphije do New Yorka, Bostona i Portlanda, javio je meteorološki website AccuWeather.

Takva količina snježnih padavina u gusto naseljenim urbanim regijama mogla bi uzrokovati paralizu cestovnog saobraćaja te odgodi i otkazivanja avionskih letova. Neke aviokompanije već su otkazale letove u tom dijelu zemlje u očekivanju oluje.

(Izvor: Fena)

Komentari