Otvoren Jumbo centar Sarajevo

Jumbo centar Sarajevo svečano je otvoren u ulici Put života bb (bivši objekt VF Korea), a riječ je o jedinstvenoj prodavnici za djecu i porodicu s više od 30.000 artikala.

Osnovna djelatnost Jumbo centra je maloprodaja igračaka, ali centar nudi i artikle za porodicu i djecu, poput pribora i materijala za školu, dodataka za plažu, te opreme za uređenje vrta i bašte i sadnju cvijeća.

Jumbo centar Sarajevo zajedno su otvorili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i izvršni direktor Toljan Papajorgji.

Papajorgji je izjavio da je Jumbo dio Balfin grupacije iz Albanije, te da ima više od 80 prodavnica u osam zemalja regiona.

“Cilj nam je ponuditi kupcima kvalitet i raznolikost uz povoljne cijene, a sve to u vrlo modernom ambijentu”, rekao je Papajorgji.

Najavio je da u naredne tri godine u Bosni i Hercegovini planiraju otvoriti pet prodavnica u kojima bi bilo zaposleno oko 300 radnika.

U prostoru od 4.500 kvadratnih metara, osim igračaka a obzirom na to da stiže ljeto, Jumbo nudi veliki izbor dodataka za plažu. Jumbo u regionu ima centre u Albaniji, Bugarskoj, Grčkoj, Kipru, Kosovu, Makedoniji, Rumuniji i Srbiji.

(Izvor: Fena)

Komentari