FK Željezničar će se obratiti UEFA-i u cilju zaštite regularnosti takmičenja

Fudbalski klub Željezničar najavio je da će se obratiti Evropskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u cilju zaštite regularnosti takmičenja. Traže i reakciju odgovornih u Nogometnom savezu BiH, smatrajući da je Zrinjski do pobjede nad Radnikom u Bijeljini došao iz nepostojećeg jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi.

– Ovo nije alibi za slabe igre u posljednjih nekoliko utakmica, nego ukazivanje na očigledne nepravilnosti i propuste koji se dešavaju. Sportska javnost u BiH očekuje da adekvatno reaguju odgovorni u NSBiH, a smatramo da o svemu trebaju biti upoznate i institucije UEFA-e, pa ćemo se zbog toga direktno obratiti krovnoj evropskoj asocijaciji – saopćeno je iz Željezničara.

Trijumfom u Bijeljini mostarski tim je kolo prije kraja na tabeli pretekao Željezničar koji je poražen u gradskom derbiju na Koševu. Zrinjski sada ima veliku šansu da odbrani naslov prvaka, a u posljednjem kolu na svom stadionu dočekuje tuzlansku Slobodu.

U Željezničaru se nadaju da će prvak biti odlučen na sportski način te vjeruju da će ekipa Slobode “odbraniti sopstveno dostojanstvo i boriti se časno i pošteno”.

– Po nama, nema unaprijed dobijenih utakmica, neovisno o kvalitetu protivnika. Stoga želimo da vjerujemo da će se u posljednjem kolu na fer i sportski način riješiti pitanje novog prvaka BiH – navode iz Željezničara.

(Izvor: Fena/Foto: AA)

Komentari