Miroslav Stevanović igrač godine BH Telecom Premijer lige

Miroslav Stevanović iz FK Željezničar je izabran za igrača godine u BH Telecom Premijer ligi za sezonu 2016/17. na manifestaciji za izbor najboljih igrača ligaških nogometnih takmičenja u BiH koja je sinoć održana na Ilidži, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Također bi želio da se zahvalim i svojim saigračima i trenerima jer bi ovo bilo nemoguće osvojiti bez njih. Zahvaljujem se i svojoj porodici”, rekao je Stevanović.

Za najboljeg golmana BH Telecom Premijer lige je izabran Kenan Pirić iz HŠK Zrinjski, a za najboljeg strijelca Ivan Lendrić iz FK Željezničar.

Titulu najbolje igračice Premijer ženske lige za sezonu za sezonu 2016/17. je ponijela Nikolina Milović iz ŽFK ”Radnik-Bumerang” Bijeljina, dok je za najbolju golmanicu izabrana Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo.

Za najboljeg igrača Premijer futsal lige je izabran Mario Aladžić, futsaler ekipe FC Mostar SG Staklorad, a za najboljeg golmana Bahrudin Omerbegović koji brani za MNK Centar Sarajevo.

Mehmed Janjoš, iz FK Sarajevo, izabran je za najboljeg trenera BH Telecom Premijer ligi za sezonu 2016/17., dok je u kategoriji fair-play titulu najboljeg ponio FK Radnik Bijeljina.

Najbolji igrači ligaških nogometnih takmičenja u BiH su izabrani na osnovu glasova koje su im dali treneri i kapiteni ekipa učesnica bh. elitnog takmičenja.

Ovo je treća po redu manifestacija koju organizuje NS/FS BiH, a ima za cilj promociju domaćih takmičenja i igrača koji nastupaju u tim takmičenjima.

(Izvor: AA)

Komentari