IUS upriličio drugo testiranje za stipendije

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) upriličio je u srijedu drugo testiranje za stipendije u 2017. godini kome je pristupilo oko 100 budućih studenata iz BiH i regiona, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz IUS-a, ovo je još jedno očitovanje trajnog i aktivnog nastojanja IUS-a da svim maturantima iz Bosne i Hercegovine i regiona pruži pravednu i jednaku priliku za ostvarivanje stipendije na tom univerzitetu.

Testiranju za stipendije održanom u sportskoj sali IUS-a je pristupilo oko stotinu učenika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine što je jasan indikator velikog interesovanja za studiranje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Ispit se sastoji od pitanja iz polja matematike i općeg znanja te studenti na osnovu rezultata mogu ostvariti stipendije između 55 i 100 posto od godišnje školarine. Testiranje se vrši na bosanskom jeziku.

Više od 2.200 učenika iz cijele Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja su pristupili jednom od testiranja održanih ove godine te broj interesanata za studiranje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu raste iz godine u godinu.

(Izvor: AA)

Komentari