Najveći kongresni centar u Austriji očekuje rekordnu popunjenost

Austria Center Vienna, najveći kongresni centar u Austriji, ove godine očekuje rekordnu popunjenost. Osim smještaja tokom austrijskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije u drugoj polovini 2018. godine, ovdje će se održati 18 kongresa. Među njima je osam velikih međunarodnih medicinskih manifestacija sa ukupno 40.000 učesnika. Najveći među njima je Evropski kongres radiologa na kojem će 28. februara biti  20.000 učesnika.

Kako bi u Beč privukli još više medicinskih kongresa, Austria Center Vienna i Medicinski univerzitet u Beču (MedUni Wien) s početkom godine pojačali su dosadašnju saradnju u sklopu ambasadorskog programa iz 2016. godine za vrhunske naučnike. Austrijski profesori i naučnici ubrajaju se među glavne ambasadore kada je u pitanju pozicioniranje Beča kao kongresnog centra.

Sa Medicinskog univerziteta u Beču, koji je sa 8.000 studenata najveći na njemačkom govornom području, poručuju da kongresi značajno doprinose međunarodnoj reputaciji univerzitetskih ustanova i karijerama profesora. MedUni ima 5.500 saradnika, 26 univerzitetskih klinika, tri klinička instituta, 12 centara za teoriju medicine i mnoštvo specijalizovanih labaratorija.

Na proljeće će biti predstavljeni planovi za rekonstrukciju Centra starog 30 godina. Organizatorima će biti dostupne sasvim nove mogućnosti korištenja, a kompletan objekat učinjen atraktivnijim za javnost.

(Izvor: Inreformator.ba)

 

Komentari