Vučić u Mostaru: Srbija i BiH imaju najbrži razvoj u regionu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čoviće u Mostaru gdje će sutra otvoriti 21. Međunarodni sajam gospodarstva kojem je ove godine Srbija partner, javlja Anadolu Agency (AA).

“Drago mi je da sam u Mostaru i važno mi je da pokažemo koliko značaj za nas ima Mostar u smislu suradnje,  budućnosti i boljih gospodarskih kontakata dviju zemalja”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, zahvalivši se članu predsjedništva Predsjedništva BiH Draganu Čoviću na pozivu.

Istaknuo je kako je na Međunarodni sajam gospodarstva dolazio i kad je partner bila Hrvatska i kad je partner bila Turska i Kina te da će dolaziti i u budućnosti kad god bude pozvan jer smatra da je ovoj događaj iznimno značajan za suradnju i budućnost čitavog regiona.

“U 2017. imali smo za 13,9 posto povećanu trgovinsku razmjenu između Srbije i Bosne i Hercegovine. Hiljade ljudi od toga živi. Naša trgovinska razmjena sada je milijardu i 736 milijuna eura. Bila je milijardu i 515 milijuna što pokazuje da smo od 2005. udvostručili naš napredak, što je dobro i za BiH i za Srbiju”, kazao je Vučić.

Razgovarali su, kako ističe, o tome kako da surađuju i dalje i kako da rade više, a Mostarski sajam je, kako naglašava, izvanredna prilika za to.

“Prisutno je preko 60 kompanije iz Srbije što je dokaz koliko je BiH značajna našim kompanijama. Želimo gledati budućnost na jedan novi način. Razgovarali smo o odnosima naroda i o tome koliko je potrebno da prevladamo stvari iz prošlosti. Da to ne bude samo prazno slovo na papiru, nego da gledamo budućnost i da surađujemo”, rekao je Vučić.

Pozvao je sve ljude iz Srbije da dođu u Mostar i upoznaju ljepote Hercegovine, ali i građane BiH u Srbiju, da se upoznaju i da surađuju, jer, kako naglašava, tako se gradi budućnost, mir i stabilnost.

“Nema u regionu zemalja koje imaju brži rast i razvoj od Bosne i Hercegovine i Srbije, unatoč brojnim problemima koje imamo u političkim odnosima i koje pokušavamo da rješavamo”, zaključio je Vučić u želju da odnosi Srba, Hrvata i Bošnjaka budu još bolji.

“Mi ćemo dati sve od sebe da gradimo bolje ekonomije i gledamo u budućnosti i izgradnju naših prelijepih zemalja“, poručio je Vučić te izrazio zadovoljstvo što se u Mostaru okupljaju brojni gospodarstvenici i političari koji će, kako vjeruje, dati veliki doprinos razvoju i boljitku čitavog regiona.

Član predsjedništva BiH Dragan Čović ističe kako je Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru sjajna prilika za brojne pregovore i uspjehe.

“U teškim vremenima za nas možemo pozitivnije gledati u budućnost. Ovo će biti šansa da osmišljamo ekonomsku budućnost zajedno i nadam se da će nam 21. Međunarodni sajam pomoći u tome”, zaključio je Čović.

U Mostar su danas stigli predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijer Republike Bugarske Boyko Borisov.

U organizaciji člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića za lidere regije bit će upriličena i večera na kojoj će među ostalima nazočiti predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijer Republike Bugarske Boyko Borisov te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru otvorit će sutra Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, zemlje koja je i partner ovogodišnjeg sajma.

(Izvor: AA)

Komentari