U Bijeljini otvorena poslovnica Ziraat Bank

U Bijeljini je jučer otvorena prva poslovnica Ziraat Bank u ovom gradu, a na svečanom otvaranju istaknuto je da će banka u ekonomskom smislu podržati poljoprivredu i privrednike na području Semberije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mi, kao Ziraat Bank gledat ćemo da podržimo i privrednike i ljude koji žive ovdje, ne samo s pitanjem zarade, nego da nađemo bolji način da izađemo ljudima u susret”, poručio je Ali Riza Akbas, generalni direktor Ziraat Bank u Bosni i Hercegovini.

Navodeći prednosti koje pruža ova banka, Milan Topalović, direktor filijale Ziraat Banke u Bijeljini, fokus je stavio na fiksne kamatne stope.

“Što se tiče pogodnosti u odnosu na druge banke, istaknuo bih da su kamatne stope fiksne na sve rokove, što je jako povoljno za kredite, a što se tiče uslova odobravanja kredita, Ziraat Bank karakteriše veoma brza procedura odobravanja, tako da klijenti ne čekaju i pojednostavljene su procedure odobravanja”, naveo je Topalović.

Iz Gradske uprave Bijeljine ističu da je Ziraat Bank kao poslovni subjekt dobro došla, a Mile Pejčić iz Kabineta gradonačelnika poželio je menadžmentu i radnicima ove banke da se u ravnopravnoj borbi sa ostalim davaocima kapitala bankarskih usluga kvalitetom izbore za što bolju poziciju i plasman kod privrednika i ostalih građana.

“Ovdje i tržište kapitala nalazi svoj prostor za poslovnu aktivnost s tim da je zdrava konkurencija među bankama dobro pozdravljena i od privrednika i ispred Gradske uprave želimo da ta konkurencija doprinese da što jeftiniji kapital dođe do poslovnih subjekata”, izjavio je Pejčić.

Ziraat Bank u Bosni i Hercegovini ima 32 poslovnice, a kao prva banka u Bosni i Hercegovini s inostranim kapitalom radi od marta 1997. godine.

(Izvor: AA)

Komentari