Na graničnim prelazima BiH uhapšene četiri osobe

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine lišene su četiri osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenici JGP Brod lišili su slobode N.A. (1967.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje”.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Policijske uprave Novo Sarajevo Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Na MGP Zvirići prilikom izlaska iz BiH lišen je slobode E.P. (1987.) jer ga potražuje Općinski sud u Konjicu zbog krivičnog djela “krađa”. Službenici JGP Doljani bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo lišili su slobode E.B. (1990.) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Državljanin Hrvatske na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča i predat je službenicima MUP-a KS.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Bazel lišen je slobode O.I. (1962.) jer ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela “falsifikovanje isprave”. Službenici JGP Aerodrom Tuzla 13.4.2018. državljanina Republike Srbije predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice granične policije Gorica spriječili su nezakonit promet 94 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Otkriven je graničnom kontrolom Golfa, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Posušja.

Vozilom je upravljao Z.M. (1990.), državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, protiv Z.M. bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH. Otkriveni duhan je privremeno oduzet.

(Izvor: AA)

Komentari