Begić: Stvaramo ambijent za bolje sutra

Redovna sjednica Generalne skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) održana je danas na Ilidži, gdje su, između ostalog, čelnici Saveza istakli da “stvaraju ambijent za bolje sutra”, javlja Anadolu Agency (AA).

Pored 58 delegata, od njih ukupno 60, sjednici Skupštine prisutni su bili predstavnici Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Eva Pasquier i Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Oliver Jung, kao i predstavnici entitetskih saveza, te relevantnih organa i tijela N/FS BiH.

Gosti iz FIFA-e i UEFA-e Jung i Pasquier su naglasili da će UEFA i FIFA i ubuduće pružati punu podršku N/FS BiH.

Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH, istakao je “posebna mi je čast i privilegija biti na ovom mjestu i obratiti se delegatima koji dolaze iz cijele BiH i čuvari su razvoja fudbala u našoj državi”.

“Prolazili smo kroz težak period, ali smo uspjeli da vratimo jedinstvo koje nam olakšava rad. Stvaramo ambijent za bolje sutra i u dobroj smo poziciji da to i ostvarimo”, rekao je Begić.

Izvještaj o radu N/FS BIH podnio je generalni sekretar Jasmin Baković.

“Tokom 2017. godine N/FS BiH je realizovao mnoge aktivnosti, te ostvario značajne rezultate od kojih su najvažniji plasman U-17 reprezentacije na EP u Hrvatskoj, te učešće U-19, i U-17 (Ž) u Elitnom krugu kvalifikacija za EP. Posebno su naglašeni dobri rezultati U-21 selekcije u kvalifikacijama za EP, kao i početak takmičenja u BH Telecom Premijer ligi s 12 klubova, kao i U-15 lige za dječake. Savez je učestvovao u organizaciji mnogobrojnih događaja, kojima je skrenuo pažnju na probleme u sportu, te na osobe sa različitim problemima u društvu, čime je potvrdio svoje opredjeljenje da bude, ne samo najuspješnija sportska, već i društveno-odgovorna organizacija”, kazao je Baković.

Baković je predstavio i plan rada Saveza u 2018. godini, a kao najvažnije segmenti izdvojeni su stvaranje optimalnih uslova za sve reprezentativne selekcije, projekat izgradnje reflektora na bh. stadionima, te renoviranje i adaptacija nove poslovne zgrade N/FS BiH. Član Komiteta za finansije Momir Tošić obrazložio je plan prihoda i rashoda za 2017. godinu.

Oba plana potom su delegati Skupštine i usvojili.

(Izvor: AA)

Komentari