Otac Davida Dragičevića: Moj sin je ubijen, tražim samo istinu i pravdu

Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića rekao je danas tokom obraćanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je njegov sin ubijen i da traži istinu i pravdu, odnosno da odgovaraju svi koji su učestvovali u ubistu i pomagali ubicama, javlja Anadolu Agency (AA).

“Do kraja svog života neću odustati od toga. Ubili ste mi dušu, ugasili ste mi slavsku svijeću”, rekao je Dragičević i zatražio da se da rok tužilaštvu da riješi ovaj slučaj.

Na početku obraćanja rekao je da nije ni terorista, ni vehabija, ni obavještajac, te da nije pripadnik ni jedne političke partije niti će ikad biti.

“David je 18. marta oko 2.30 u centru grada na očigled brojnih svjedoka i pred kamerama otet u centru grada od kriminalaca koji su to pripremali, a to dokazuje video snimak”, kazao je Davor Dragičević i dodao da je porodica MUP-u predala sve dokaze koje su prikupili ali da su oni zloupotebljeni.

Navod je i da su otmičari nakon toga Davida odveli na jednu ili viće lokacija gdje su ga “premlatili”.

“Ja sam konobar, nisam ni tužilac, ni inspektor. Nemoguće da 15, 20 osoba šipkama premlaćuje nekoga i da ne ostane nikakv trag”, kazao je Dragičević govoreći o indicijama da je mladić pretučen kod Metalske škole u Banjaluci.

Prema njegovim riječima danima je trajalo monstruozno mučenje njegovog sina o čemu svjedoče teške zaživotne povrede.

“Odgovorno tvrdim on je ubijen. Mom djetetu je slomljena vilica, izbijeni su mu zubi nema ni jedng dijela tijela na kojem nema povreda”, kazao je Dragičević.

Dodao je da pretpostavlja da su mu data narkotička sredstva kako bi ga što duže držali živim.

“Ako je vjerovati policiji to znači da je David bačen u Crkvenu. Bacili perspektivnog studenta Elektrotehničkoh fakulteta, bacili su sportistu, mladog umjetnika, momka koji je bi uzor svima koji su ga poznavali. Moj David je na skupovima tražio pravdu za druge smrtno stradale mladiće i na kraju i sam postao žrtva” kazao je Dragičević.

Dodao je i da su Davida lažno otužili za pljačku kuće.

“Da je lopov, narkoman, samoubica, dokažite to i odmah idem na Trg Krajine da se ubijem”, kazao je Dragićević.

Između ostalog, optužio je za saučesništvo u ubistvu Dragagna Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS-a, Darka Ćuluma, direktora policije.

Željka Karana, patologa i Darka Ilića, načelnika uprave za organizovani i teški kriminalitet. Nakon obraćanja u Narodnoj skupštini RS-a on je napustio zgradu ove institucije a po izlasku uzviknuo je “Pravda za Davida”.

Na sjednici je nakon petominutne pauze počelo obraćanje Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS-a kojem je odobreno obraćanje u trajanju do 90 minuta.

Za obraćanje Davora Dragičevića rekao je da je u pitanju “dobro pripremljen performans” te da on iznosi optužbe protiv njega ali i tužilaštva i instutucija RS bez ijednog dokaza”

“Odbijam sve i jednu stavku koju je Davor Dragičević iznio jer sve je čista laž”, kazao je Lukač.

On je najavio da će podnijeti prijavu sudu protiv Dragičevića i svih drugih koji iznose optužbe.

(Izvor: AA/Foto: Arhiv AA)

Komentari