Ministar Čampara primio general-majora Martina Dorfera

Delegacija EUFOR-a predvođena general-majorom Martinom Dorferom posjetila je jučer Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP), gdje ih je primio ministar Aljoša Čampara.

Ministar Čampara je upoznao general-majora Dorfera s najvažnijim aktivnostima koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima u oblasti sigurnosti na području Federacije BiH, saopćeno je iz FMUP-a.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo naporima koje Bosna i Hercegovina ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući aktivnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na pružanju podrške policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala.

Glavna tema razgovora bila je borba protiv terorizma, kao globalne prijetnje te organiziranog kriminala i korupcije, koji ugrožavaju ekonomsku stabilnost i sigurnost države i krijumičarenje ilegalnog oružja.

Također je razgovarano o cjelokupnoj situaciju oko kupovine oružja i naoružavanja policijskih snaga u BiH, kao i uništavanja viška naoružanja.

Razgovarano je i o budućim aktivnostima EUFOR-a, te o ispunjavanju uslova koji će našoj zemlji omogućiti članstvo u evroatlantskim organizacijama, javlja Fena.

Ministar Čampara je zahvalio komandatnu EUFOR-a na posjeti i iskazao uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

(Izvor: Fena/Foto: FMUP)

Komentari