Cvijanović: Jednokratna pomoć za penzionere s najnižim primanjima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da analize nakon prvih šest mjeseci pokazuju da Srpska ima na raspolaganju određena sredstva kojima će se u vidu jednokratne pomoći reagovati prema penzionerima koji imaju najniža primanja.

Cvijanovićeva je dodala da je ovo dogovoreno sa Udruženjem penzionera, jer je značajan broj onih koji imaju mala primanja.

“Ostaje obaveza da se već sljedeće godine ide dalje kroz redovno povećanje penzija, a nakon toga i kroz još jedno vanredno povećanje”, naglasila je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske je podsjetila da je Vlada tokom prošle godine pregovarala sa socijalnim partnerima i redovno ih obavještavala da se Srpska kreće u dobrom pravcu i da se stvara finansijska osnova da bi se išlo u ova povećanja.

“Tome treba dodati sve drugo što smo uradili, jer su penzije i plate jedna priča. Tu su i socijalna davanja, uvođenje nekih novih prava, kao što je pravo za nezaposlene porodilje od 405 KM mjesečno, lične invalidnine i slično. Sada je moguće da sve to plaćamo s obzirom da je naš budžet sasvim funkcionalan i stabilan bez ikakvih problema”, izjavila je Cvijanovićeva za ATV, prenijela je Srna.

(Izvor: Srna/Foto: Arhiv AA)

Komentari