Počela 153. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH će, na sjednici koja je započela danas u Mostaru, razmatrati Nacrt odluke o odobravanju Odluke o izdavanju garancije Federacije BiH u korist Izvozno- uvozne banke Kine za kreditno zaduženje Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo.

Također, Vlada Federacije će razmatrati Nacrt odluke o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo kod Izvozno-uvozne banke Kine za Projekta izgradnje bloka 7 – 450 MW TE Tuzla.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjeni i dopuni Privremenog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Tijekom sjednice Vlade, bit će, između ostalog, podneseno i Izvješće o radu Drugostupanjske stambene komisije za dodjelu zamjenskih stanova, dodjelu stanova i obnovu ranije zaključenih ugovora o korištenju stanova iz stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za razdoblje 15. siječnja do 13. krpnja ove godine.

Prema dnevnom redu, Vlada će razmatrati Informacija o zahtjevu Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine za podršku i ispomoć u ljudstvu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine kao i  Informaciju o kupoprodaji zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, s Prijedlogom odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje Ugovora o kupoprodaji zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Federalna vlada će razmatrati i niz prijedloga o dodijeli nagrada za sportske klubove s područja Federacije BiH.

(Izvor: Fena)

Komentari