Zabilježen pojačan promet na pojedinim graničnim prelazima

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) objavili su da je jutros zabilježen pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na Graničnom prelazu Doljani, kao i na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, danas od devet do 13 i od 15.30 do 18.30 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. BIHAMK podsjećamo i da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na većini puteva u BiH, posebno na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Iz BIHAMK-a kažu da su u toku radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na rekonstrukciji mosta aktuelni su i na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23. septembra, od 11 do 11.45 sati dolaziće do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

(Izvor: AA)

Komentari