Na putnim dionicama u BiH jutros smanjena vidljivost

Zbog magle u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima jutros je u Bosni i Hercegovini smanjena vidljivost. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa je neophodan dodatni oprez svih učesnika u saobraćaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Zbog radova na sanaciji željezničko-putnog prelaza, večeras do 20 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta Malešići). Za vrijeme obustave, vozila saobraćaju alternativnim pravcem.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 tona mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala još danas, od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

(Izvor: AA/Foto: Ilustracija)

Komentari