TIKA donirala 12 EKG aparata Crnoj Gori

Deset zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori dobilo je 12 savremenih EKG aparata, zahvaljujući donaciji Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, EKG aparate dobili su Opšta bolnica Pljevlja i domovi zdravlja Andrijevica, Bijelo Polje, Cetinje, Kotor, Pljevlja, Tivat, Danilovgrad, Nikšić i Berane, a uručili su ih ministar zdravlja Kenan Hrapović, ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip i koordinator TIKA-e za Crnu Goru Enver Resulogulari.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je kazao da je nabavka EKG aparata rezultat izuzetne saradnje koja postoji između Vlade, Ministarstva zdravlja, ambasade Turske u Crnoj Gori i agencije TIKA, koja je godinama jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu.

“Podsjetiću da od 2007. do 2017. godine ukupna vrijednost donacija agencije TIKA za medicinsku opremu i adaptaciju zdravstvenih objekata u Crnoj Gori iznosi 2,3 miliona eura”, kazao je crnogorski ministar zdravlja.

Ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip podsjetio je da je TIKA do danas realizovala 320 projekata u Crnoj Gori, od čega 45 u oblasti zdravstva.

“Saradnja između Turske i Crne Gore prisutna je na svim poljima. Vlada Crne Gore daje punu podršku našim projektima, a posebno želim da istaknem saradnju sa Ministarstvom zdravlja i odlične rezultate koje imamo”, istakao je Galip.

(Izvor: AA)

Komentari