Uragan Micheal u SAD-u usmrtio šest osoba

Najmanje šest osoba poginulo je u srijedu kada je uragan Michael stigao do prevlake na Floridi kao najjača oluja koja je pogodila kontinentalni dio Sjedinjenih Američkih Država u posljednjih 50 godina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz šerifovog ureda u okrugu Gadsden u blizini Tallahassee saopćeno je da “sada mogu potvrditi smrt četiri osobe”.

Zvaničnici navode da još ne objavljuju identitete, sve dok porodice smrtno stradalih ne budu obaviještene. Jedna od žrtava je muškarac koji je poginuo kada je stablo palo na njega. Još jedna žrtva je 11-godišnja djevojčica, koja je poginula u kući, i vozač koji je smrtno stradao kada je stablo palo na automobil u kojem se nalazio.

Prema podacima Nacionalnog centra za uragane, Michael je udario u blizini gradića Mexico Beach zastrašujućom snagom kategorije četiri sa vjetrovima koji su dostizali brzinu od 249 kilometara na sat i nastavio da prolazi kroz jugoistočni dio SAD-a. Dodaje se da je dok je prolazio jugozapadnu Georgiju pao je na kategoriju jedan s vjetrovima brzine 137 km/h.

Michael je u gradu Panama City iza sebe ostavio pustoš nakon što je prošao u srijedu poslijepodne. Slike iz Panama Cityja prikazivale se srušene krovove sa zgrada, oborene i razbacane palme te u vazduhu kišu pomiješanu s krhotinama koje nosi vjetar.

(Izvor: AA)

Komentari