Stanje na putevima u BiH: Zbog magle smanjena vidljivost

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, danas do 20 sati, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Kiseljak.

Za vrijeme ove obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce autoput A-1, regionalni put R-443 Kiseljak-Visoko i regionalni put R-445 Bilješevo-Kakanj-Visoko, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog radova na pružnom prelazu, danas do 20 sati, na snazi je obustava saobraćaja na regionalnom putu R-445 Visoko-Podlugovi u mjestu Banjer. Za vrijeme ove obustave vozila se preusmjeravaju na dionicu autoputa A-1 Visoko-Podlugovi.

Zbog održavanja automobilističkog takmičenja Rally “Jahorina 2018“, danas  do 12 sati, obustavljen je  saobraćaj na dionici regionalnog puta R-446 Sarajevo-Trebević. U vremenu od 12:30 do 16:30 sati, doći će i do obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-447 Gazin Han-Hreša.

Vidljivost je u kotlinama i uz riječne tokove smanjena zbog magle, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

Na graničnim prijelazima zadržavanja zasad nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori od devet do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

(Izvor: AA)

Komentari