Potpuno obustavljen saobraćaj na ulazu u Sarajevo

 Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u izvještaju o stanju na putevima jutros nešto prije osam sati istakli su da je zbog saobraćajne nezgode u ulici Alipašina, potpuno obustavljen saobraćaj na ulazu u Sarajevo, te da je u toku obavljanje policijskog uviđaja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz BIHAMK-a naglašavaju da jutarnja magla smanjuje vidljivost, u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Izdvajaju puteve u dolinama rijeka: Drine, Save i Spreče, kao i puteve na području: Tuzle, Bihaća, Zenice i Prozora.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije kolovoza danas od osam do 12 sati 21. oktobra doći će do obustave saobraćaja na izlaznoj traci autoputa A-1 Kakanj-Visoko za naplatno mjesto Kakanj I (Papratnica). Mole se korisnici ovog izlaza sa autoputa da koriste alternativne izlaze na naplatnim mjestima Kakanj ili Visoko, navode iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori od devet do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

(Izvor: AA)

Komentari