Učešće na EYOF-u 2019. u Sarajevu potvrdilo 46 zemalja

U dosadašnjem periodu, u preliminarnim najavama 46 zemalja potvrdilo je zvanično učešće na Evropskom omladinskom festivalu mladih (EYOF) 2019. koji će sljedeće godine biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Ilidži je održan sastanak sa predstavnicima Koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta (EOK). Osim članova Koordinacione komisije, sastanku su prisustvovali i predstavnici ureda EOK-a iz Rima, Steve Scott i Francesco Paolo Basili, spoljni saradnik za Evropski omladinski festival mladih (EYOF) 2019., Andreja Leskovšek – McQuarrie, kao i članovi Izvršnog komiteta EYOF 2019.

Cilj konferencije bio je predstavljanje trenutnog stanja na projektu EYOF 2019, napredak u infrastrukturnim radovima, te pregled realiziranih finansijskih obaveza od strane različitih nivoa vlasti.

Medijma su se obratili predsjednik Koordinacione komisije Jozef Liba, potpredsjednik Olimpijskog komiteta Izet Rađo, te direktor ”EYOF 2019“ d.o.o Senahid Godinjak, predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i Elvir Hadžiahmetović, ispred Grada Sarajevo.

Godinjak izjavio je kako je razlog današnje konferencije za medije posjeta COCOM-a i uvid u stanje pripremama projekta EYOF-a.

”U generalnom dijelu, zaista smo na dobrom putu. Napravili smo dosta toga. Želim da kažem da smo najvažnija pitanja infrastrukture ostavili iza nas”, rekao je Godinjak.

U toku su radovi na izvršenju pripreme borilišta na Dvorištima za potrebe takmičenja u biatlonu, u završnoj su fazi tenderske procedure za nabavku dvije ledene plohe, za “Skenderiju” i dvoranu ”Peki” na Palama.

(Izvor: AA)

Komentari