MUP RS: Od sutra pojačane kontrole u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od sutra organizuje akciju pojačane kontrole saobraćaja, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja i prisustva alkohola u organizmu kod učesnika u saobraćaju, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kontrola saobraćaja naročito će biti usmjerena na mjesta i dionice na putevima na kojima je evidentiran najveći broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

U prvih devet mjeseci 2018. godine, neprilagođena i nepropisna brzina kretanja motornim vozilom bila je uzrok u 19,4 odsto saobraćajnih nezgoda, dok alkohol utiče na smanjenje pažnje i sklonost učesnika u saobraćaju da ignoriše saobraćajne propise i time sebe i druge učesnike u saobraćaju dovodi u opasnost od saobraćajnih nezgoda.

“MUP RS apeluje na građane da savjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju, da se pridržavaju zakonskih propisa i uslova na putu, te da se uzdržavaju od konzumiranja alkohola prije i za vrijeme učestvovanja u saobraćaju”, navodi se u saopštenju.

(Izvor: AA)

Komentari