Uspješna organizacija EYOF-a je prioritet i zajednički interes

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je jučer sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom o aktivnostima koje se vode na organizaciji predstojećeg Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), čiji domaćini su Sarajevo i Istočno Sarajevo, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ministar Adil Osmanović istakao je da će Ministarstvo civilnih poslova ispuniti sve preuzete obaveze u vezi sa EYOF-om.

– Uspješna organizacija EYOF-a je prioritet i zajednički interes – rekao je Osmanović.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka informirao je ministra da će Grad posebnu pažnju posvetiti ceremoniji otvaranja EYOF-a.

– Želimo da ceremonija na Koševu bude spektakl po kojem će se EYOF 2019. godine pamtiti. Na događaju, za koji računamo da će biti najveći nakon otvaranja olimpijade 1984.godine, angažovaćemo studente i učenike iz svih obrazovnih ustanova u BiH. Taj događaj ostaće najljepša slika predstojećeg EYOF-a – tvdi gradonačelnik Sarajeva.

– Na sastanku ministra Osmanovića i predstavnika Grada Sarajevo razgovarano je i o rješavanju statusa i budućeg korišćenja objekata u kojima su smještene pojedine institucije kulture. Posebno je razgovarano o budućoj namjeni zgrade sarajevske Vijećnice – dodaje se u saopćenju.

(Izvor: Inreformator.ba/Foto: MCP BiH)

Komentari