Šarović: U jednoj stranci ne mogu da budu dvije politike

Član Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović izjavio je jučer da jedna ozbiljna politička organizacija, kakva bi trebalo da je SDS, treba da ima svoja pravila i jednu politiku.

“U jednoj stranci ne mogu da budu dvije politike. Stranka treba da nađe način kako će da definiše jednu politiku i ako treba da je mijenja, da je mijenja na Glavnom odboru. Ja se toga pridržavam”, izjavio je Šarović novinarima u Sarajevu.

On je dodao da nije ovlašten da tumači ili daje komentare na odluke SDS-a, ali da aktivno učestvuje u kreiranju odluka na Glavnom odboru i drugim tijelima u okviru SDS-a.

Šarović nije želio da komentariše odluku predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da iz stranke isključi Obrena Petrovića.

“Ne mogu komentarisati pojedinačne odluke predsjednika SDS-a. To je pravo koje on izvlači iz Statuta i on je najbolja osoba za komentar takve odluke. Lično nisam o njoj upoznat”, naglasio je Šarović.

Prema njegovim riječima, to nije tema o kojoj bi trebalo da bude raspravljano na današnjoj sjednici Regionalnog odbora SDS-a Sarajevsko-romanijske regije u Istočnom Sarajevu.

“Odbor ne donosi odluke, nego zauzima određene stavove i koordiniše regionalna dešavanja u okviru jedne političke organizacije, kao što je SDS. Svoj stav ću da iznesem na sjednici Odbora”, saopštio je Šarović.

(Izvor: Srna/Foto: AA)

Komentari