Grujičić: Nastavlja se asfaltiranje lokalnih puteva

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić najavio je da će početkom iduće sedmice početi asfaltiranje 1,1 kilometar lokalnog puta od sela Osredak prema Srebrenici, a zatim dijela puta Kazani-Orahovica i za selo Visočnik.

On je rekao Srni da je Vlada Republike Srpske obezbijedila 800.000 KM za izgradnju lokalnih puteva i druge projekte u ovoj opštini i da je dio tih sredstva, odnosno 450.000 KM namijenjeno za asfaltiranje nekategorisanih, seoskih puteva.

“Zahvaljujući tim sredstvima, već je završena izgradnja i asfaltiranje dionice puta za selo Božiće, zatim kraćih putnih pravaca u naseljima Vidikovac i Žuti Most”, kaže Grujičić.

Prema njegovim riječima, preostalih 350.000 KM predviđeno je za rekonstrukciju objekata bivše “Vezionice”, u kojima je predviđeno otvaranje novih proizvodnih pogona.

Grujičić ističe da postoji interesovanje više investitora za pokretanje proizvodnje u tim objektima i da ima zainteresovanih za otvaranje mljekare, drvoprerade, proizvodnje odjeće, obuće i drugih vrsta proizvodnje.

“Sagledaćemo sve ponude i procijeniti koje su najpovoljnije i koja djelatnost omogućava otvaranje najvećeg broja radnih mjesta, ali i visinu prihoda i dugotrajnost proizvodnje. Cilj nam je da se što više radnika zaposli i da mogu zaraditi pristojne plate za život. Takođe, želimo da poslodavci budu zadovoljni, ali i da ta proizvodnja donese prihode u opštinski budžet”, pojašnjava Grujičić.

Dio ovih sredstava predviđen je za uređenje i asfaltiranje platoa i parkirališta u srebreničičkom naselju Baratova.

(Izvor: Srna/Foto: AA)

Komentari