Magla smanjuje vidljivost u dolinama Save, Bosne, Spreče i Drine

Magla i dalje smanjuje vidljivost u dolinama rijeka Save, Bosne, Spreče i Drine, pa vozači na ovim dionicama trebaju pokazati dodatni oprez. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na bh. dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) podsjetili su kako zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme na snagu stupa 15. novembra.

Zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-445 Podlugovi-Visoko, saobraćaj se danas obustavlja na dionici Most na Stavnji-Lješevo. Za vrijeme obustave alternativni pravci su autoput A-1 Podlugovi-Visoko, kao i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko i obratno.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo (na području Stupa). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim mjestima izvođenja aktuelnih radova. Na ovim dionicama postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Iz BIHAMK-a vozače teretnih vozila podsjetili su da je zbog sanacije mosta aktuelna zabrana saobraćanja za ovu kategoriju na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

(Izvor: AA)

Komentari