Na nekoliko graničnih prelaza pojačan promet vozila

Na graničnim prelazima Orašje, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, odnosno na ulazu u Republiku Hrvatsku. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.
Danas se izvode radovi na asfaltiranju u mjestu Lješevo na regionalnom putu R-445 Podlugovi-Visoko.

Na ovoj dionici saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce: autoput A-1 Podlugovi-Visoko, kao i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko i obratno.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo (na području Stupa). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim mjestima izvođenja aktuelnih radova. Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

(Izvor: AA)

Komentari