Zukanović: Austrijanci nas moraju napasti, to trebamo iskoristiti

Radimo dobro, a utakmica s Austrijom neće biti lagana. Nemaju šta da izgube, moraju da idu na pobjedu, a mi da potvrdimo prvo mjesto u grupi, tako da neće biti jednostavno. Moramo biti maksimalno koncentrisani u četvrtak tokom utakmice, rekao je poslije sinoćnjeg treninga u Beču Ervin Zukanović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Defanzivac bh. nacionalnog tima vjeruje da meč u četvrtak na stadionu ”Ernst Happel” može biti sličan duelu istih reprezentacija odigranom u Zenici u septembru, kada je Austrija dominirala, a BiH pobijedila 1:0.

”Može biti skoro ista utakmica. Oni će nas morati napasti i imat ćemo puno prostora u napadu, tako da to trebamo iskoristiti. Trebamo nastojati uspostaviti našu igru, igrati kao u posljednjih tri, četiri, pet utakmica. Da nastavimo pobjedonosni niz”, kazao je Zukanović, naglasivši da se raduje što će na tribinama biti puno navijača BiH, procijenjuje se između 15.000 i 20.000.

”Odlično je što ćemo imati veliku podršku. Veoma bitno. Sjećam se, prije tri godine kada smo ovdje igrali, bilo je fantastično, puno naših na tribinama, odlična atmosfera”, poručio je Zukanović.

(Izvor: AA)

 

Komentari