Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja

Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u zapadnim krajevima Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) izdvajaju putne pravce Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Izačić i Glamoč-Mliništa.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa pozivaju na pojačan oprez. Posebno izdvajaju puteve u višim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Na magistralnom putu M-20 Trebinje-Ivanica, vidljivost je smanjena zbog magle.

Vozačima na svim putnim pravcima iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

(Izvor: AA)

Komentari