FK Sarajevo: Mujakić može ići tek na ljeto sljedeće godine

Fudbalski klub Sarajevo oglasio se povodom medijskih izvještaja i špekulacija o navodnom transferu mladog prvotimca Nihada Mujakića u inostranstvo. U saopštenju se ističe da Mujakić ima petogodišnji ugovor sa klubom i da će ostati najkraće do ljeta sljedeće godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Istina je da se za Mujakića interesuje nekoliko evropskih klubova i da se stoper našeg tima, već duže vrijeme, nalazi u fokusu nekoliko timova koji su pratili njegove igre, kako u dresu FK Sarajevo, tako i u dresu omladinskih reprezentativnih selekcija. Mujakić je akademac FK Sarajevo, istinski navijač na terenu i jedan od dječaka koji je u pravom smislu te riječi, član ‘bordo’ porodice“, kaže se u saopštenju i nastavlja:

“FK Sarajevo je sa Mujakićem produžio ugovor na pet godina, čime mu je pokazano koliko se cijeni njegov trud, kvalitet i zalaganje na terenu. S tim u vezi, saopštavamo da će Mujakić ostati član FK Sarajevo najkraće do ljeta tekuće sezone, a svi zainteresovani klubovi, kojih ima mnogo, morat će sačekati najranije do tada.“

Iz FK Sarajevo su naglasili da Mujakića neće pustiti za novac koji se spominje u medijskim špekulacijama, već za mnogo veći iznos.

“Igrači ‘bordo’ tima su najbolji u Premijer ligi BiH i to svi klubovi, koji se javljaju, trebaju znati i tako se postaviti prema klubu“, zaključuju iz FK Sarajevo.

“Bordo“ klub je nakon 18 odigranih kola lider Premijer lige BiH sa 40 bodova, pet više od drugoplasiranog Zrinjskog. S obzirom da je do kraja prvog dijela sezone ostalo da se odigra još jedno kolo, Sarajevo je već sada osigurali naslov jesenjeg šampiona BiH.

(Izvor: AA)

Komentari