PS BiH: Magazinović najavio krivične prijave protiv članova CIK-a BiH

Krivične prijave zbog “brutalne krađe na izborima” pripremamo protiv članova Centralne izborne komisije (CIK), poručio je danas novoizabrani poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović, javlja Anadolu Agency (AA).

CIK BiH je danas dodijelio certifikate koje su poslanici Socijaldemokratske partije BiH i Partije demokratskog progresa odbili preuzeti od članova CIK-a BiH.

Magazinović je rekao i da krivične prijave pripremaju i protiv članova Sekretarijata CIK-a BiH u zavisnosti kako se budu ponašali u smislu dodjele mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u dosadašnjem sazivu Mladen Bosić sazvao je za danas konstituirajuću sjednicu tog doma u novom sazivu, kojom privremeno predsjedava Nada Mladina (SDP BiH), najstarija poslanica u novom sazivu.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je davanje svečane izjave poslanika, a potom i izbor predsjedavajućeg te prvog i drugog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon toga uslijedio bi izbor članova Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.

(Izvor: AA)

Komentari