Sastanak Dodik-Cvijanović: Smjene srpskih ambasadora i konzula BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović dogovorili su na današnjem sastanku da budu smijenjeni šefovi diplomatskih misija BiH u svijetu iz reda srpskog naroda, javlja Anadolu Agency (AA).

Na konferenciji za novinare nakon sastanka u Banjaluci Cvijanović je istakla da je ovaj sastanak održan u cilju vraćanja u okvir ustavnih procedura, a tema je spoljnopolitičko djelovanje BiH i izražavanje interesa RS u okviru tog djelovanja.

“Dogovorili smo se da se ide u odabir novih ljudi koji će obavljati ove važne poslove u inostranstvu u ime svih u okviru BH. Građani RS očekuju da se u okviru spoljnopolitičkog djelovanja BiH izraze i odraze njihovi interesi, ali to nismo mogli da vidimo u prethodnom periodu kao ni dogovaranje i saradnju”, kazala je Cvijanović i dodala da će u skladu sa Ustavom RS, da predsjednik RS članu Predsjedništva BiH iz RS dostavlja prijedloge imenovanja novih imenovanja lica koja su šefovi diplomatskih misija koji su zaduženi da provode spoljnu politiku BiH.

Ona je naglasila da će odabrati ljude koji će znati kako izražavati interese RS a da pri tome ne nanose štetu bilo kome drugome.

Cvijanović i Dodik istakli su da će ovo biti tačka na sjednici Predsjedništva BiH, da se provedu razrješenja i uslijede imenovanja novih kadrova.

(Izvor: AA)

Komentari