Narednih dana kiša, snijeg i minusi

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom i temeperaturama koje će se u jutarnjim satima kretati i do minus pet stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), jutros u BiH preovladava oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne i ponegdje u Hercegovini. Najniža temperatura zabilježena je jutros na Bjelašnici i Sokocu minus dva stepena, a najviša u Neumu 12.

Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. U višim područjima Bosne očekuje se prelazak kiše u sunježicu i snijeg. U večernjim satima postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Dnevne temperature od šest do deset, na jugu od osam do 13 stepeni Celzijusa.

U nedjelju jutro pretežno sunčano. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskim oblacima. Tokom poslijepodneva postepeni porast naoblake u Bosni, a u Hercegovini u večernjim satima. Krajem dana i u noći očekuje se kiša, a na planinama snijeg.

Jutarnje temperature od minus četiri do dva, na jugu od tri do osam, a dnevne od seda, do 13, na jugu od 11 do 15 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom, a na planinama sa slabim snijegom očekuje se i u ponedjeljak.

U ostaku dana bez padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovni pretežno sunčano. Jutarnje temperature od minus dva do četiri, na jugu od tri do devet, a dnevne od tri do devet, na jugu od deset do 14 stepeni Celzijusa.

U utorak se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostataku zemlje pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Kiša se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. U večernjim satima u nizinama istočne Bosne je moguć snijeg. Jutarnje temperature od minus pet do jedan, na jugu od nula do pet, a dnevne od jedan do sedam, na jugu od pet do deset stepeni Celzijusa.

U srijeda se u centralnim i istočnim područjima Bosne, veći dio dana, očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano. Jutarnje temperature od minus pet do jedan, na jugu od nula do pet, a dnevne od jedan do sedam, na jugu od šest do deset stepeni.

(Izvor: AA)

Komentari