Oprez zbog ugaženog snijega, poledice i magle

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putnim pravcima Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Šujica.

Na izraženu poledicu upozorava se na putnim pravcima Ključ-Lanište, Tomislavgrad-Kupres i Livno-Glamoč-Mrkonjć Grad. Zbog niske temperature moguća je poledica i na ostalim dionicama. Poseban oprez savjetuje se u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Bihać-Bosanska Otoka, Cazin-Velika Kladuša, Teslić-Doboj-Tuzla, Žepče-Maglaj i Kupres-Šujica, kao i u dolinama rijeka Drine, Save i Neretve.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava na magistralnom putu Livno-Kupres, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase veće od 7 tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok ostala vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(Izvor: Fena)

Komentari