Spriječeno krijumčarenje migranata u Hrvatsku

Službenici Jedinice granične policije Izačić u četvrtak su spriječili krijumčarenje šest osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, saopšteno je iz Granične policije BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Migranti su otkriveni u graničnom pojasu na području Bihaća prilikom kontrole vozila Alfa Romeo, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao bh. državljanin B. T. (1959. godište). Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi, protiv B. T. izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljen Tužilaštvu BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici JGP Velika Kladuša, također u četvrta, predali su bh. državljanina S. K. (1997.) službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim MUP USK-a raspisao potragu zbog krivičnog djela spolni odnos sa djetetom u vezi sa krivičnim djelom silovanje. Kontrolisan je na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša, navode iz GP BiH.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode M. S. (1994.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Čapljini zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

(Izvor: AA)

Komentari