Podjela stotina posebnih jakni i vreća za spavanje za migrante u BiH

 Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” je uz podršku Fondacije “Sheltersuit” i pomoć volontera organizacije “Aid Brigade Sarajevo” isporučila 655 posebnih zimskih jakni koje su ujedno i vreće za spavanje za migrante koji se nalaze u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost ovih jakni je oko 128.000 KM, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fondacija “Sheltersuit” je holandska organizacija koja svojom inovacijom spašava živote izbjeglica i beskućnika.

Uposlenici i volonteri ove organizacije, koji su većinski izbjeglice koje žive na području Holandije, prave posebne jakne od starih vreća za spavanje. Ove jakne su tople, nepromočive i mogu da se koriste kao vreće za spavanje.

Protekle godine su dostavili veći broj ovih jakni u kampove u Grčkoj, a ove godine su za početak zime, 21. decembra, dostavili svoje inovativne donacije i za izbjeglice i migrante u Bosni i Hercegovini.

Kako dolaze hladniji dani zima postaje okrutna prema svima, a posebno prema ovim ljudima koji su primorani da čekaju u redovima za hranu ili da se kreću pješke ka novim odredištima. Jakne “Sheltersuit” stigle su u pravo vrijeme za izbjeglice i migranate koji se trenutno nalaze u kampu u Ušivku.

Jakne su stigle u raznim veličinama i obradovale su i najmlađe koji borave u kampu isto kao i one starije. Iz “Pomozi.ba” navode da su sretni što su dali svoju podršku da se ove donacije uvezu u BiH i podijele izbjeglicama i migrantima kako bi se zaštitili od hladnoće i vremenskih prepreka tokom njihovog boravka u BiH i eventualnog daljeg puta.

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” svakodnevno osigurava tri kvalitetna obroka izbjeglicama i migrantima u kasarni Ušivak i trudimo se da uz tu pomoć dostavljamo i dodatne donacije higijenskih potrepština, deka, odjeće, obuće i slične donacije.

(Izvor: AA)

Komentari