Nužna oprezna vožnja zbog niskih temperatura i poledice

Zbog niskih temperatura registrovanih u Bosni i Hercegovini skreće se pažnja na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozorava se na mogućnost sniježnih lavina. Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

(Izvor: AA)

Komentari