Predložen pritvor za osumnjičenog zbog krivotvorenja novca

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za državljanina Crne Gore, osumnjičenog za puštanje u opticaj krivotvorenog novca valute euro na području Čitluka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora Raduleta Popovića, rođenog 1963. godine u Nikšiću.

Osumnjičeni se tereti da je 6. januara ove godine, na području Čitluka, nakon što je od njemu poznatih osoba, nabavio 26 krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 100 eura, došao u kasino te za krivotvoreni novac, uzimao tikete za igre na sreću, koje je nakon toga davao drugoj osobi, koja je na aparatu za naplatu podizala novac u valuti konvertibilna marka, te na taj način stavio u promet veću količinu krivotvorenog novca, naglašavaju iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičenog su lišili slobode policijski službenici SIPA-e, nakon čega je izvršen pretres osumnjičenog, kao i objekata i vozila koje koristi.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogao pobjeći iz BiH te na taj način, s obzirom da se radi o državljaninu druge zemlje, postati nedostupan pravosuđu BiH. Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

(Izvor: AA)

Komentari