Dječiji dom na Bjelavama obilježio 119 godina postojanja: Vrijedna donacija Ziraat Bank BH

Sredstva su iskorištena za prijeko potrebno renoviranje kuhinje, kako bi se stekli optimalni uslovi za zdravu ishranu štićenika

SARAJEVO (AA) – ZiraatBank BH je povodom 119. godišnjice sarajevskog Doma za nezbrinutu djecu Bjelave osigurala vrijednu donaciju i najavila nastavak podrške pomenutoj ustanovi. Sredstva su iskorištena za prijeko potrebno renoviranje kuhinje kako bi se stekli optimalni uslovi za zdravu ishranu štićenika doma, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ovaj način, ZiraatBank je nastavila realizaciju aktivnosti na polju društveno odgovornog poslovanja.

Predsjednik Uprave Yusuf Dilaver je preuzeo zahvalnicu koju mu je uručila Belma Ahmagić, direktorica KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja.

Yusuf Dilaver, predsjednik Uprave ZiraatBank BH, kazao je kako je nedavno imao priliku upoznati se s mladim fotografom koji je odrastao u sirotištu u Sarajevu, a koji mu je tada rekao da je za njegov uspjeh djelomično zaslužna i humanitarna organizacija.

”Bio sam veoma impresioniran te sam u ime ZiraatBanke BH počeo razmišljati kako da pomognemo institucijama koje odgajaju ovu djecu za koju vjerujem da će stasati u buduće umjetnike, poslovne ljude, stručnjake i evo nas danas tu. Znamo da je ovo samo mali doprinos, ali se isto tako nadamo da će za ovu djecu predstavljati simbol spoznaje i ulijevanja nade da negdje postoje ljudi i institucije koji misle na njih”, rekao je Dilaver.

Poručio je kako će porodica Ziraat Bankasi, koja u svakoj prilici nastoji da bude više od banke, nastaviti podržavati kulturu, umjetnost, sport i ekonomiju ove zemlje.

”ZiraatBank kao društveno odgovorna institucija, kroz različite projekte pruža podršku društvu u kojem posluje. Nadamo se da će ova donacija biti poticaj i ostalim uspješnim kolektivima da pruže svoj doprinos u sličnim projektima, kako bi naši najmlađi jednog dana izrasli u velike lidere naše domovine i karaktere koji će biti osjetljivi prema ugroženim kategorijama. Cijeneći misiju ovog doma, koja je posvećena djeci bez roditeljskog staranja te djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, pokušat ćemo na različite načine podržati njihov rad”, izjavili su iz Sektora marketinga.

ZiraatBank BH će i ubuduće podržati realizaciju prioritetnih projekata, te na taj način dodatno potvrditi slogan “Više od banke”.

Priredbom štićenika “Doma za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo danas je svečano obilježena 119 godišnjica postojanja ove kantonalne javne ustanove.

Devedest i dva štićenika različitog uzrasta, od novorođenčadi do djevojaka i mladića koji studiraju, trenutno se nalazi ovdje. Brigu o njima svakodnevno vode uposlenici, nastojeći da uz odgoj i pažnju djeci pruže i potrebnu ljubav.

Izvor:AA

 

Komentari